GIFT VOOR KISOBOKA HOME

REHABILITATIE PROGRAMMA KAN VOORUIT.

De StichtingKisoBOKa heeft van een niet nader te noemen Fonds uit Nederland een bedrag ontvangen van ruim 4,000 Euro voor het KisoBOKa Home in Makenke.

Het Home is de eerste stap in het rehabilitatie-programma voor ex jongeren van de straat. Zij wonen met z’n vieren in een huisje in Makenke, een van de slums bij Jinja. Zij wonen daar onder begeleiding van een matron, die de dagelijkse zorg voor de jongens heeft. Daar leren ze voor zich zelf te zorgen: te koken, te wassen, schoonmaken en gewend raken aan een dagelijks ritme. Ze hebben ook de zorg voor de groentetuin en wat kleinvee.

Er is een dagelijks programma onder leiding van de social werkster. Dat bestaat uit Engelse les, training in sociale vaardigheden, sport en spel  en creatieve handvaardigheden. Daarnaast wordt gekeken of ze een cursus kunnen volgen in het nabij gelegen KisoBOKa Centrum of naar school kunnen of een lagere beroepsopleiding kunnen volgen.

Het verblijf in het Home is tijdelijk van aard(maximaal 6 maanden), waarna gekeken wordt of de jongeren óf terug kunnen naar het dorp, waar ze oorspronkelijk vandaan komen óf elders hun scholing kunnen voortzetten.

Doel is op deze wijze 10 jongeren per jaar te helpen aan een nieuwe toekomst. Met de ontvangen gift is het programma voor de komende 10 maanden verzekerd van inkomen.

DSCF3440