ACTIE ELZENDAAL COLLEGE

ELZENDAAL COLLEGE IN ACTIE VOOR KISOBOKA

Leerlingen van het Elzendaal College in Boxmeer zijn in actie gekomen voor KisoBOKa. Zij doen dat in het kader van het ‘World Citizens’ – programma van de school. Dit programma beoogt de maatschappelijke betrokkenheid van leerlingen te vergroten  en hen te vormen tot ‘wereldburgers’. Daar krijgen ze dan ook verschillende lessen over maar worden ook uitgedaagd – per klas – daar concreet vorm aan te geven door acties voor diverse maatschappelijke doelen. De leerlingen van klas 1Ac zijn gekoppeld aan KisoBOKa.

Begin december hebben Willem en Fosca een presentatie gegeven over de activiteiten van KisoBOKa en het concrete doel van de actie uitgelegd: voor € 60 iemand helpen een nieuwe toekomst op te bouwen door het volgen van een training in het KisoBOKa Centrum.

Met een eerste actie rond Kerstmis, hebben de leerlingen nu € 455 opgehaald en ze bereiden nu nieuwe acties voor ten behoeve van een ‘Goede Doelen-markt’, begin april. Paul en Willem zijn bij die voorbereiding betrokken. Ze hebben hen tips gegeven voor aktiviteiten, over de inrichting van de stand en informatie voor hun presentatie.

elzendaal klas elzendaal Paul